Szabadnap!

Videó: Életnagyságú Lego Bugatti a WestEnd közepén

hétvégéig különleges Lego építmény látható a budapesti plázában

2019. szeptember 20. - vándorló mókus

lego-bugattichiron-westendcitycenter.jpgKülönleges életnagyságú Lego Bugatti Chiron másolat láthatóa a WestEnd földszintjén található Millenium udvarban és változatos építőjátékokkal és programokkal is várják az érdeklődőket a plázában.
Az 1:8 arányú ritkaság számba menő Lego Bugatti Chiron reklámozására készített 1:1 arányú változat is megérkezett Magyarországra, hogy meghozza mindenki kedvét a Legozásra. Feltétlenül érdemes megnézni élőben is a lenyűgöző szerkezetet!

Tovább

Video: ITU telekommunikációs világkonferencia

az 5G jövőjéről egyeztettek egymással az iparág vezetői Budapesten

190910_itukonferencia-5g.jpgMíg az Apple egy újabb 4G telefont jelentett be, addig a telekommunikációs iparág vezető cégei Budapesten találkoztak az  ITU Telekommunikációs Világkonferencián, hogy megvitassák az 5G fejlesztések jövőjét, új irányokat és szabványokat jelöljenek ki, amin a mobil kommunikáció jövőjét jelentheti.

Tovább

Videó: Zebegényi Sárkányfesztivál a hétvégén

családi papírsárkány eregetés a Dunakanyarban

180915_zebegenyisarkanyfesztival.jpgPazar láványt nyújtó környezetben várnak minden papírsárkány eregetésre vágyó családot a Zebegényi Sárkányfesztivál szervezői. A zebegényi Sárkánydombról remek kilátás nyílik a dunára, aminek remek hangulatot kölcsönöz az égbolton szálló papírsárgányok armadája.

Tovább

Videó: 15 éves a Rómeó és Júlia musical

a Sportarénában ünnepli az évfordulót a bombasiker romantikus musical

romeo_julia-musical-sportarena.jpgAz Operettszínházban már 15 éve fut nagy sikerrel Shakespeare Rómeó és Júlia drámájának Gérard Presgurvic hangszerelésében világhírűvé vált musical változata. Most egy nagy szabású aréna produkció keretében minden eddiginél nagyobb színpadra rendezett előadással ünneplik a darab születésnapját.
A Mészáros Árpád Zsolt és Szinetár Dóra főszereplésével híressé vált darabot ma már új szereposztásban játsszák. Rómeót Veréb Tamás, Júliát pedig Kardffy Aisha alakítja, de az első szereposztás Rómeója, Mészáros Árpád Zsolt is visszatér a színpadra egy másik szerepben.

Tovább

Videó: Klímakatasztrófa miatt lángol a Föld

a Hősök terén demonstrált a Greenpeace

190905_greenpeace1909049824s-earthffire.jpgLángoló földgömmbel demonstrála a Greenpeace a Hősökterén, hogy a klíma katasztrófa mindannyiunkat veszélyeztet és sürgős lépésekre van szükség mindannyiunk a túlélése érdekében.

 

Tovább

Videó: Tízezren futottak a belvárosi félmaratonon

kenyai győzelem a 34. WizzAir Budapest Félmaratonon

1909060003s.jpgImmár 34. alkalommal rendezték meg Budapest belvárosában a hagyományos félmaratoni futóversenyt. Ezútal közel tízezren indultak az egyéni távon.

Tovább

Világsztárok a Budapest Klasszikus Film Maratonon

művészmozikban és szabadtéri vetítésekkel is elrajtolt a filmfesztivál

budapestiklasszikusfilmmaraton-foto-mti_mohaibalazs.jpgHarmadik alkalommal rendezik meg a Budapesti Klasszikus Film Maratont, melynek sztárvendégei idén Pierre Richard, Magda Vásáryová, Michael Nyman és Udo Kier, akik személyesen is részt vesznek egy-egy vetítésükön. Több hagyományos moziban és a Szent István Bazilika előtt szabadtéren is filmvetítések sorával várják az érdeklődő közönséget egy héten át.

Tovább

Az ősszel megérkezik a Balaton Boat Show is

nagy szbású hajós rendezvény a Balaton vizén

balatonboatshow-fotoglodibalazs.jpgAz összes nagyszabású kiállítás és expo közül mindig azok a legérdekesebbek, ahol életre is kelnek a kiállított dolgok, nem csak egy élettelen raktárban kiállítótérben mutatják be őket. A Balaton Boat Show fő vonzereje a Balaton, ahol a hajók leginkább élhetnek és otthon érezhetik magukat.

Tovább

Progamajánló: Kezdődik a Budapest Urban Games

elfogalják a fővárost a városi sportolók

bug-budapest-urban-games-cover.jpgFőváros szerte számos helyen különféle sportágakban mérkőznek meg Budapest utcáin a különféle sportok kedvelői. A Budapest Urban Games városi köztereken rendez nagy szabású sportfesztivált. Dunaátúszás a Corvinus és Műegyetem között, Várfalmászás a Várkertbazárnál, Gellrét hegyi futóverseny a Citadellánál, streetball és foci a Klauzál téren.

Tovább

Állatkertek Éjszakája szeptember 30-án

egy éjszakára megnyílnak az állatkertek kapui

allatkertek_ejszakaja_2019.jpgIdén augusztus 30-án immár nyolcadszor kerül megrendezésre az Állatkertek Éjszakája rendezvény. A nyári éjszaka, amikor különleges programokkal várják a látogatókat az állatkertek ország szerte.

Tovább