Szabadnap!

Szabadnap!

Zárul a zenés állatkerti esték koncertsorozat

Egy csipetnyi Broadway: Gershwin az Állatkertben

2019. augusztus 13. - szabadnap

190430_zoo_koncertek_plakat_a1_programok.pngKarosi Júlia szerdai koncertjével zárul a Zenés Állatkerti Esték koncertsorozat a Fővárosi Állat- és Növénykertben. Az idez szezonra végetér a méltán népszerű koncert sorozat.

 

Esemény: Karosi Júlia koncertje a Zenés Állatkerti Esték sorozatban
Dátum: 2019. augusztus 14. Szerda
Helyszín: Fővárosi Állat- és Növénykert
Cím: 1146 Budapest, Állatkerti krt. 6-12.
Jegyelővétel: Jegymester.hu

Az állatkert közleménye:

Egy csipetnyi Broadway: Gershwin az Állatkertben
Karosi Júlia koncertjével zárul a Zenés Állatkerti Esték koncertsorozat

A Karosi Júlia Quartet szerda esti előadásával zárul a Zenés Állatkerti Esték Koncertsorozat idei évadja. A koncerten, amelyen a Bujtor Balázs vezette RTQ vonósnégyes is fellép, George Gershwin dalai csendülnek majd fel. 

Szerda este Karosi Júlia fellépésével zárul a Zenés Állatkerti Esték koncertsorozat idei évadja. A koncerten – mely az Egy csipetnyi Broadway címet kapta – a világhírű zeneszerző és zongorista, George Gershwin zenei világát idézik meg. Az est zenei programjában a legismertebb Gershwin-dallamok mellett helyet kapnak kevésbé ismert, de annál izgalmasabb kompozíciók is, illetve még magyar szöveggel felcsendülő dalt is hallhat majd a közönség. Így akik jól ismerik az eredeti Gershwin-dalokat, azok számára is tartogat bőven meglepetést a koncert, amelyen a Karosi Júlia Quartet mellett a Bujtor Balázs vezette RTQ vonósnégyes is fellép.

A koncert augusztus 14-én, szerdán este 20 óra 30 perckor kezdődik, de az előadásra érkező közönség előtt már 19 órakor kitárulnak a kapuk, így kezdés előtt egy kellemes esti sétát is lehet tenni az Állatkertben. Az ülőhelyek elfoglalása érkezési sorrendben történik. Jegyek az Állatkert pénztáraiban, illetve a Jegymester országos jegyirodai hálózatánál (online: www.jegymester.hu) válthatók 4500 forintos egységáron (a prémium jegyek 5300 forintba kerülnek). Kedvezőtlen időjárás esetén a koncertet egy nappal később, az augusztus 15-i esőnapon tartják meg. 

A zenés programok több mint másfél évszázados múltra tekintenek vissza a Fővárosi Állat- és Növénykertben. Már a megnyitás évében, 1866-ban működött a Pálffy János gróf adományaként felállított zenepavilon: a kor szokása szerint akkoriban főként katonazenét játszottak. Az 1910-es években az Állatkertnek saját szimfonikus zenekara is volt, a következő évtizedben pedig a Magyar Rádió az első koncertet az Állatkertből sugározta, ahogyan azt az LGT is megénekelte a „Rádió” című slágerben. Az 1950-es években szabadtéri színpad működött a kert területén, majd néhány évtizedre megszűntek a zenés programok. Újbóli visszatérésükre az 1990-es évek közepéig, a Budapesti Fesztiválzenekar legendás állatkerti előadásáig kellett várni. Ezt követően újra rendszeressé váltak a koncertek és más zenés programok, mi több, Zenés Állatkerti Esték címmel 2002 óta minden évben koncertsorozatot szervez az intézmény. E koncertsorozat részeként eddig összesen 133 előadásra került sor az Állatkertben.

Forrás: Fővárosi Állat- és Növénykert

 

Tetszett? Kövess minket Facebookon és iratkozz fel a YouTube-on is!

A bejegyzés trackback címe:

https://szabadnap.blog.hu/api/trackback/id/tr4115007810

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása