Szabadnap!

Szabadnap!

Videó: Banksy kiállítás Budapesten

nagy szabású kiállítás nyílt Banksy műveiből a Tesla Loftban

2020. február 18. - szabadnap

200131_banksy-kiallitas02.jpgA híres brit graffiti művész Banksy alkotásaiból rendezett vándorkiállítás megérkezett Budapestre. A Tesla Loftban néhány reprodukció mellettt erdeti Banksy műalkotások, sőt soha máshol kiállított műtárgy is megtalálható. A kiállítás igazán remek alkalmat kínál, hogy belekóstoljunk Banksy művészetébe és jobban megismerjük társadadlomkritikus gondolatait.

200131_banksy-kiallitas03.jpgA Tesla Loftban rendezett kiállításon többek között AR technológiát használó multimédia alkalmazás segítségével felelevenítik Banksy utcai művészetét és egyéb társadalomkritikus projektjeit is. Megjelenik a Disneyland mintájára létrehozott Dismaland projektje és a Walled Off hotel is.

A falakat pedig valódi Banksy graffitik másolatai dekorálják. A kiállítás középpontjában azonban mégis a műtárgy piacon értékesített és különbőző gyűjtők által megvásárolt képei vannak. Természetesen ezek témái is a különféle társadalmi problémák, egyenlőtlenségek, elnyomás, háborúk és a béke, illetve a fogyasztói táradalom és eltorzult értékrendek körül forognak. A lázadó művész persze magával a művész világgal és saját műveivel szemben is kritikus, így ezt illusztráló művei éppúgy láthatók a kiállításon.

Esemény: Banksy Kiállítás
Helyszín: Tesla Loft
Cím: Kazincy u 21.
Látogatható: 2020. február 2- április 30.
Nyitvatartás: Naponta 09:00 - 20.00
Belépődíj: 2900-4900 Ft
Bővebb információ: Art of Banksy kiállítás weboldala

 

 

Tetszett? Kövess minket Facebookon és iratkozz fel a YouTube-on is!

A bejegyzés trackback címe:

https://szabadnap.blog.hu/api/trackback/id/tr7615480372

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása