Szabadnap!

Szabadnap!

Hajnalban is járni fog a reptéri 100E busz

2021. június 29. - szabadnap

100e_bkk.jpgJúliustól a hajnali órákban is járni fog a BKV 100E jelzésű reptéri gyorsjárata.

Korábban sokan kritizálták az emelt díjas 100E gyorsjáratot, amiért a korai gépeket nem lehetett elérni vele. Most a koronavírus járvány utáni újraindulás keretében a BKV is újrahangolja korábbi járatát. Július 3-tól már hajnali 4 órától közlekedik a Deák tér és a Budapest Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér között.

A busz bérlettel és vonaljeggyel továbbra sem lesz majd használható, csak külön az erre a járatra megváltott 900 forintos jeggyel.

A BKV közleménye:

Júliustól már a hajnali órákban is jár a 100E busz, amely kényelmes és közvetlen kapcsolatot biztosít Budapest belvárosa és a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér között.

Igazodva a megnövekedett reptéri forgalomhoz és a kora reggeli repülőgépek indulásához, illetve érkezéséhez július 3-tól már hajnali 4 órától jár a 100E busz a Deák Ferenc tér és a Budapest Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér között. A 4 órától 21 óráig közlekedő járat továbbra is félóránként indul a végállomásokról, a reptér felé kizárólag a Kálvin térnél áll meg, míg a városközpont felé tartó buszokról az Astroriánál is le lehet szállni. A BKK a továbbiakban is folyamatosan figyeli a forgalom bővülését és a repülők menetrendjét, így szükség esetén tovább bővíti a 100E busz üzemidejét.

A 100E járat továbbra is egyedi díjszabás szerint közlekedik, a buszra szóló jegy 900 Ft-ba kerül. A reptéri gyorsjáratra érvényes jegy kényelmesen és érintésmentesen, akár mobiltelefonról is megvásárolható, a Közlekedési mobiljegy alkalmazásból.

Minden további információ a repülőtéri járattal kapcsolatban megtalálható a bkk.hu oldalon, köztük a 100E járat részletes menetrendje is megtalálható. 

Fotó: BKV

Tetszett? Kövess minket Facebookon és iratkozz fel a YouTube-on is!

A bejegyzés trackback címe:

https://szabadnap.blog.hu/api/trackback/id/tr2816608352

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása