Szabadnap!

Szabadnap!

Jeges fürdőzéssel indult az újév a Balatonnál

több százan mártóztak meg a jéghideg vízben

2024. január 19. - szabadnap

240101_ujevi-csobbanas-szigligeten.jpgLelkes sportemberek százai mártóztak meg a Balaton szinte jeges vizében, hogy így köszöntsék az újévet.

Videónk:

Szigliget immár tizenkettedik alkalommal rendezte meg az Újévi Csobbanást a városi strandon. Ezúttal mintegy ötezer néző volt kíváncsi, ahogy a nagyjából ötszáz résztvevő befut a Balaton alig három fokos vizébe.
A hagyományt több mint egy évtizede a város akkori polgármestere, Balassa Balázs független polgármester kezdte, most a fia, a város mai vezetője, Balassa Dániel folytatja. A tradíciónak része, hogy karácsony este apa és fia együtt bevisznek egy feldíszített karácsonyfát a vízbe. Ezért a fáért fut be január elsején az együtt fürdőző tömeg, hogy ezzel ünnepeljék meg, hogy elindult az újév. 

Tetszett? Kövess minket Facebookon és iratkozz fel a YouTube-on is!

A bejegyzés trackback címe:

https://szabadnap.blog.hu/api/trackback/id/tr5718306363

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása