Szabadnap!

Szabadnap!

Video: ITU telekommunikációs világkonferencia

az 5G jövőjéről egyeztettek egymással az iparág vezetői Budapesten

2019. szeptember 14. - szabadnap

190910_itukonferencia-5g.jpgMíg az Apple egy újabb 4G telefont jelentett be, addig a telekommunikációs iparág vezető cégei Budapesten találkoztak az  ITU Telekommunikációs Világkonferencián, hogy megvitassák az 5G fejlesztések jövőjét, új irányokat és szabványokat jelöljenek ki, amin a mobil kommunikáció jövőjét jelentheti.

Videónk:

Az Apple legújabb teleffonjából egyelőre még kimaradt az 5G képesség és talán ma még nem is sok helyen van ilyen hálózati lefedettség, de a kommunikáció technológiai cégek már javában az 5D fejlesztéseken dolgoznak. Keresik az egységesítés, szabványosítás és persze a terjeszkedés lehetőségeit. Az 5G sokkal nagyobb adatátvitelt, rövidebb átvieli időket, gyorsabb reakcióidőket és több felhasználó kiszolgálását segítheti elő. Ezeknek a technológiáknak nem is annyira a hétköznapi mobilnet használók számára van jelentősége. Sokkal inkább az egyre szélesebb körben terjedő felhő alapú, távoli elérésű, big data, kiterjesztett valóság és mesterséges intelligenciát használó rendszerek hatékony működéséhez fontosak. Ugyanígy nélkülözhetetlen egy kellően gyors és hatékony hálózat kiépítése az Internet of Things (IOT) eszközök használatában és elengedhetetlen az egyre közelebbi jövőt jelentő önvezető autók és más önmagukat vezérlő, robotizált, automatizált rendszerek esetében.

A konferenciáról az MTI ezt írta:

Október végén kerülhet a kormány elé Magyarország 5G stratégiája - mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter a Nemzetközi Távközlési Egyesület (ITU) ITU Telecom World 2019 konferencián kedden Budapesten.

Hozzátette: a lefedettségben, internetelérésben a mobil és a vezetékes területen is a világ élvonalához tartozik Magyarország, a letöltési sebességben is a 8. helyen áll az ország. Az 5G ezt meg tudja majd változtatni, és még előkelőbb helyre juthat az ország.
A miniszter hangsúlyozta: az a céljuk, hogy támogassák az 5G alkalmazások elterjedését Magyarországon.
Hozzátette: gazdasági szempontból is fontos viszonyt képezniük az 5G-vel, hiszen a befektetések értéke óriási. Példaként említette, hogy a Huawei 75 milliárd dollárt fektetett a technológia fejlesztésébe. Az 5G-t számos területen alkalmazhatják majd, a miniszter példaként a közlekedést és az egészségipart említette. Az infrastruktúra kiépítésében úgy kell az államnak szerepet vállalni, hogy a versenyhelyzetet ne torzítsa - mondta Palkovics László.
Az ITU az ENSZ legfontosabb infokommunikációs területen működő, globális intézménye, amelynek feladata a nemzetközi távközlési együttműködés segítése, Magyarország alapító tagja a 193 tagállamot tömörítő nemzetközi egyesületnek. 2018-ban Magyarországot beválasztották az ITU döntéshozó testületébe, a 48 tagú tanácsba. Az ITU Telekom World kormányok, vállalatok, valamint kis- és középvállalkozások legfontosabb infokommunikációs rendezvénye, amely egyedülálló nemzetközi platformot biztosítva, összehozza a fejlett és fejlődő piacokat, az állami és magán szektor vezetőit, az infokommunikációs technológia iparági képviselőit.

Tetszett? Kövess minket Facebookon és iratkozz fel a YouTube-on is!

A bejegyzés trackback címe:

https://szabadnap.blog.hu/api/trackback/id/tr7515080714

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása