Szabadnap!

Szabadnap!

Video: Törpeviziló született a Szegedi Vadasparkban

újabb ritka cukiság látható a szegedi állatkertben

2020. február 14. - szabadnap

200213_torpevizilo-szegedivadadspark.jpgMár látogathatja a közönség a Szegedi Vadaspark legújabb jövevényét a mintegy három hetes törpeviziló borjút. A kicsinek még nincs neve, a névválasztáshoz közönségszavazást szervez az állatkert.

200213_torpevizilo-anyuka-kolykevell-szegedivadadspark.jpgJanuár 20-án  született a Szegedi Vadaspark törpeviziló borja, akiről az orvosi vizsgálat megállapította, hogy tökéletes egészségnek örvend. A kicsit a nemzetközi elvárásoknak megfelelő azonosító chippel is ellátták és a súlyát is lemérték. Az 5 kilóval született apróság három hét alatt közel megháromszorozta súlyát és már 14 kilós.

A törpevizilovak Afrikában élnek, akárcsak a  nagyobb testű vizilovak. Míg utóbbiak jobbára vízben töltik napjaikat, a törpeviziló inkább a vízparti erdőben, magányosan szokott kóborolni. Különösen veszélyeztetett állatok, mindössze 3000 példány él belőlük szabadon. Szaporításukat állatkertek végzik és az egyedek párzásának központi koordinációval érik el, hogy genetikailag minél változatosabb legyen a populáció. A Szegedi Vadasparkbam immár harmadik alkalommal született törpeviziló borjú, miután engedélyt kaptak a szaporításra. A kicsi előreláthatólag fél-egy évig lakik majd Szegeden, aztán egy másik állatkertbe kerül, hogy ott élje tovább életét. 

 

Tetszett? Kövess minket Facebookon és iratkozz fel a YouTube-on is!

A bejegyzés trackback címe:

https://szabadnap.blog.hu/api/trackback/id/tr9315474672

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása