Szabadnap!

Szabadnap!

Újra nyitva lesz hétvégén a Margitsziget és a Hajógyári

lazítanak a korlátozáson, látogathatók lesznek a szigetek

2020. május 08. - szabadnap

budapest-fovaros-park-tanacsok-covid19.jpgHosszú ideje most először nem fogják lezárni hétvégére a Margitszigetet és a Hajógyári szigetet a koronavírus járvány miatt. Körültekintésre szólítja a szabadba vágyókat a Főváros. Azt ajánlják, inkább a lakhelyünk körüli, kevésbé zsúfolt parkokat keressük fel. Térképes ajánlót is mellékelnek, hogy hova érdedmes menni.

Így nézett ki a lezárások előtt a Margitsziget:

Ilyen volt az eddigi lezárás:

A Főváros közleménye a Margitsziget és a Hajógyári sziget hétvégi megnyitásáról:

A Főváros vezetése arra kéri a budapestieket, hogy – habár hétvégén újra látogatható lesz a Margitsziget, az Óbudai-sziget, és több más népszerű zöldterületet, parkot is megnyitnak - elsősorban ne a sűrűn látogatott, frekventált zöldterületekre szervezzünk szabadidős programot, hanem a lakókörnyezetünkhöz közeli, eddig kevésbé ismert kirándulóhelyeket, parkokat fedezzük fel.

Budapesten közel 860 hektár természetvédelmi terület és számos kevésbé használt zöldfelület van, ahol a tömeget elkerülve is tudunk a távolságtartás járványügyi szabályait betartva sétálni vagy sportolni. Az alábbi linken összegyűjtve megtalálhatóak Budapest parkjai, kirándulóhelyei, védett és védelemre tervezett természetközeli területei, figyelembe véve a természetvédelem sajátos szempontjait és a kerületek által lezárt területeket is.

szabadidos-budapest-terkep-covid19.pngA parkok, kirándulóhelyek látogatásakor továbbra is be kell tartani olyan alapvető szabályokat, minthogy, ha betegnek érezzük magunkat, ne menjünk ki a közterekre, parkokba. Elsősorban a lakóhelyünkhöz közeli zöldfelületeket látogassuk, ahova gyalog vagy biciklivel el lehet jutni. Ne tömegesen használjuk a parkokat és zöldfelületeket, ha úgy érzékeljük sokan vannak, inkább keressünk másik helyszínt. Óvjuk a természeti értékeket és a közparkokat, hogy még sokáig örömünket lelhessük a természetben.

http://enbudapestem.hu/2020/ 05/szabadidos-terkep-covid-19- idejen/

 

 

Tetszett? Kövess minket Facebookon és iratkozz fel a YouTube-on is!

A bejegyzés trackback címe:

https://szabadnap.blog.hu/api/trackback/id/tr8015671758

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása