Szabadnap!

Szabadnap!

Ritka látványos a tiszavirágzás

aki gyorsan indul, hétfő-kedden este még élőben is láthatja!

2021. június 28. - szabadnap

210628_tiszaviragzas-tiszakurt.jpgVasárnap megkezdődött a tiszavirágzás néven közismert kérésznász idei intenzív rajzása a Tiszainokai folyószakaszon. Hétfő és kedd este mág bárki láthatja a környező folyópartról. Tegnap már 100 ezres nagyságrendben repültek a párzó kérészek, ma és holnap is hasonló, vagy akár ennél nagyobb egyedszám is várható.

A tiszavirágzást a Hungarikumok közé is beválasztották, megannyi újság, természet- és sajtófotós dolgozta már fel képein. 

A Tiszakürti Arborétum szakmai előadást és vezetett túrát is tart az érdeklődőknek 17 órától, de egyénileg is bárki megnézheti a páratlan jelenséget a környező folyószakaszról.

Aki útra kel, hogy megnézze, az a remek program mellett meleg időre, sáros terepre és sok szúnyogra készüljön!

A Tiszakürti Arborétum programja:

Érkezés  17.00 HNPI Tiszakürti Arborétuma, előadás, gyalogtúra a Tiszainokai kikötőbe (2,5 km), a tiszavirágzás megtekintése a partról, (van lehetőség korlátozott számban a vízre szállásra is.). Napszálltakor visszaindulás az arborétumba, ahol szalonna sütés lesz, a történtek megbeszélése mellett.

Részvételi díj: Felnőttek: 1700 Ft, gyermekek (10-18): 1000 Ft.
Cím: 5471 Tiszakürt Bolza gróf út 5.
Telefon: 0656568020
E-mail: arboreta@hnp.hu 

Tetszett? Kövess minket Facebookon és iratkozz fel a YouTube-on is!

A bejegyzés trackback címe:

https://szabadnap.blog.hu/api/trackback/id/tr2416607144

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása