Szabadnap!

Szabadnap!

Végéhez közeledik a Fotó Ikonok kiállítás

különleges tárlatvezetésekkel búcsúzik a kiállítás

2021. augusztus 18. - szabadnap

mucsarnok-foto-ikonok.jpgHét végéig látható a Műcsarnok fennállásának 125. évfordulóját ünneplő Fotó Ikonok kiállítás. A nemzeti ünneppel egy hétvégére eső búcsú héten különleges tárlatvezetéseket is kínálnak az alkotások megismeréséhez.

Videónk:

A Műcsarnok Finisszázs programajánlója:

augusztus 19.,  csütörtök 17 óra
Ávéd János & Fenyvesi Márton duó
Ávéd János és Fenyvesi Márton bő másfél évtizede tartó zenei kapcsolata több zenekaron is átível. A pillanatban születő zenei párbeszéd különösen érzékeny finom rezdülései, a közös múltban és zenei értékekben rejlő zenei harmónia különlegessé teszi hangzásukat a magyar zenei palettán. Zenéjüket az amerikai jazz hagyományaiban gyökerező, de a kortárs európai improvizatív magyar jazzben kivirágzó műfajként határozzák meg. A Fotóikonok c. kiállítás finisszázsán a New York-ból érkezett, a 20. század jeles, nagyhatású fotográfusok munkáira reflektálnak.
Belépés: aznapi kiállítási jeggyel
Vendégeket regisztrációhoz kötötten korlátozott számban tudunk a programon fogadni (15 fő)
Részvételi szándék jezése: Google űrlapon

augusztus 19. csütörtök
18.00 Tulipán Zsuzsa kurátori tárlatvezetése a Fotóikonok kiállításon
Milyen szerepe volt a képes magazinoknak a divatfotó önálló műfajjá válásában? Miért tartották érdekesnek a szürrealisták Eugène Atget tárgyilagos, dokumentatív fotográfiáját? Milyen kellékeket használt Ralph Eugene Meatyard bizarr képi világának megkonstruálásához?
Ezeket és sok egyéb témát is érint Tulipán Zsuzsanna kurátorasszisztens hagyományos, élő tárlatvezetése, amely a 20. századi fotográfia legnagyobb hatású alkotóinak pályájába kínál betekintést a Fotóikonok - Archívumból történelem című kiállításon.
A Fotóikonok tárlata ritkán adódó lehetőség: a kitűnő New York-i galéria kiállítás-látogatását kínálja itthon, a Budapest Fotófesztivál és a Műcsarnok közös kiállításán.
Belépés: aznapi kiállítási jeggyel
Vendégeket regisztrációhoz kötötten korlátozott számban tudunk a programon fogadni (15 fő)
Részvételi szándék jelzése: Google űrlapon 

augusztus 22.,  vasárnap 15 óra
Keleti Éva Kossuth- és Balázs Béla-díjas fotográfus exkluzív tárlatvezetése a Fotóikonok kiállításon

Nem csupán a tárlat megtekintése, hanem a művek és a rendezés értelmezése is fontos része a kiállítás nyújtotta élménynek. Ha többet szeretne megtudni a FOTÓIKONOK - Archívumból történelem | Howard Greenberg Gallery, New York kiállításról, vegyen részt Keleti Éva Kossuth- és Balázs Béla-díjas fotográfus exkluzív tárlatvezetésén.

Belépőjegy: 2500 Ft
Vendégeket korlátozott számban tudunk a programon fogadni (15 fő)
Biztosítsa helyét online jegyelővétellel!

Nektek hogy tetszett a kiállítás?

 

Tetszett? Kövess minket Facebookon és iratkozz fel a YouTube-on is!

A bejegyzés trackback címe:

https://szabadnap.blog.hu/api/trackback/id/tr3016663190

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása