Szabadnap!

Szabadnap!

Videó: Különleges futóverseny a Puskás Arénában

több százan nyertek ritka betekintést a futball stadion belsejébe

2021. október 19. - szabadnap

211016_puskas-arena-futoverseny2.jpgArénafutást rendeztek a hétvégén a Puskás Arénában, ahol mintegy ötszáz versenyző futhatott az ország legnagyobb futballstadionja körül, illetve azon belül. Ezúttal a város közlekedését sem kellett megbénítani a futóverseny lebonyolításához.

Videónk:

A korábbi Városligeti Akadályfutáshoz hasonlóan, a Puskás Aréna futáson is különleges környezetben futhattak a résztvevők, szokatlan akadályokat kellett leküzdeniük és ritka lehetőséget kaptak betekinteni az épületritkaság belső életébe. A folyosók, lépcsők és lelátók mellett a pálya szélén is átfuthattak, ahol jobbára látogatók ritkán, vagy akár soha nem tartózkodhatnak.

211016_puskas-arena-futoverseny-tuzolto-lepcsofutas.jpgBár a futóversenynek is része volt a több emeletnyi lépcső megmászása, mellette egy lépcsőfutó versenyt is tartottak, ahol az aréna külső lépcsőházában tíz emeletet mászhattak meg a versenyzők - akik között teljes menet felszerelésben tréningező tűzoltók is akadtak.

A szervezők közleménye:

Igazi kuriózumot kínált a BSI a mai napra: több, mint fél ezren neveztek az első Puskás Aréna Futásra, az indulók két különböző kihíváson tehették próbára magukat.
 
A Budapest Sportiroda nem első alkalommal szervez stadionfutást, hisz néhány évvel ezelőtt, 2014-ben még az épp lebontás előtt álló Népstadionban rendezte nagy sikerű akadályfutó versenyét. Azóta eltelt 7 év, a régi aréna helyén felépült az új.
 
Ma első alkalommal adott otthont a Puskás egy, az aréna területén belül zajló futóversenynek, így a résztvevők kívülről-belülről megismerhették hazánk legújabb, legnagyobb és legkorszerűbb sportkomplexumát. A rendezvényre 130 hazai településről érkeztek versenyzők.

211016_puskas-arena-futoverseny-erem.jpgAz időjárás is a kegyeibe fogadta az indulókat: a reggeli szemerkélő eső elállt, napos, derült idő várta az aréna pillérei alatt gyülekező kihívást kedvelőket. Az első versenyzők még 12 fokban rajtoltak, a nap közepére 16 fokig kúszott fel a hőmérő higanyszála.
 
Az eseményen kétféle távon lehetett indulni. Az 5 km-es Stadionkör útvonala 80%-ban az aréna épületén belül haladt, érintette mind a 4 szintet, a lépcsőházakat, a nézőteret, de pihenésképp ki lehetett próbálni a labdarúgó pálya melletti kispadokat is. A futók 15 másodpercenként párban rajtoltak, a táv teljesítése a leggyorsabbaknak 20 percet, a lassabbaknak több, mint 1 órát vett igénybe.

A Lépcsőfutás igazi sprintereknek való kihívás volt, 10 emeletet kellett a lehető legrövidebb időn belül megmászni, a résztvevőket páronként indították és két próbálkozási lehetőségük volt, ez alapján alakult ki a végső rangsor.

 A teljes eredménylista elérhető a verseny weboldalán.

Forrás: Budapest Sport Iroda

 

Tetszett? Kövess minket Facebookon és iratkozz fel a YouTube-on is!

A bejegyzés trackback címe:

https://szabadnap.blog.hu/api/trackback/id/tr5816727670

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása