Szabadnap!

Szabadnap!

Videó: Már közlekedik a Budapest körjárat

húsvét hétvégén indul a fővárosi hajózási szezon

2022. április 16. - szabadnap

220415_mahart-budapest-korjarat-parlament.jpgA hivatalos hajózási szezon csak április 29-én kezdődik majd, de a népszerű Budapest körjárat már a húsvét hétvégén is közlekedik a belvárosban.

Videónk:

budapestikorjarat-utvonal-terkep.jpgA délután két óránként közlekedő körjárat négy helyen áll meg a városban. Ezek közül egy Budán, a Batthyány téren, két megálló a pesti oldalon a Vigadó téren és az Akadémiánál van, a negyedik megálló pedig a Margitsziget budai oldalán a Hajós Alfréd Sportuszodánál található. A teljes kört valamivel több, mint egy óra alatt teszi meg a hajó, aztán háromnegyed órát vár a következő kör előtt.

A BKK közleménye:

Április 29-én újraindul a Budapesti Körjárat a Duna fővárosi szakaszán. Aki nem szeretne csaknem két hetet várni a Budapesti Közlekedési Központ és a MAHART együttműködésében menetrend szerint közlekedő hajójárat indulására, a húsvéti ünnepi hétvégén is ízelítőt kaphat a dunai élményből.

Az elmúlt évhez hasonlóan idén is útjára indul a BKK és a MAHART együttműködésében közlekedő Budapesti Körjárat a Duna fővárosi szakaszán. A hajójárat 2022. április 29-től, péntektől a Nemzeti Színház és a Margitsziget között közlekedik: a Vigadó tér–Akadémia–Margitsziget (Sportuszoda)–Batthyány tér–Vigadó tér kikötőkben köt ki. A hajójárat keddtől vasárnapig közlekedik, minden nap 12 órától 20 óráig kétóránként indul majd. Az utolsó járat 21:15-re ér vissza a Vigadó térre. Hétfőn a hajóközlekedés szünetel.

budapest-hajo-korjarat-menetrend-jegy-arak.jpgAki nem szeretne a hónap végéig várni, már a húsvéti hosszú hétvégén kipróbálhatja a hajójáratot: a szolgáltatás ideiglenes jelleggel április 15-től 18-ig (nagypéntektől húsvéthétfőig) elérhető. A szezonnyitó napon, április 15-én, pénteken a BKK havi- vagy hosszabb érvényességű bérlettel rendelkező ügyfelei külön térítés nélkül utazhatnak a járaton.

Jegyvásárlási tudnivalók 

Az április 29-én induló rendszeres járatra keddtől péntekig a BKK havibérletével, vagy az annál hosszabb érvényességű termékeivel is fel lehet szállni. Mivel azonban a Budapesti Körjárat nem közszolgáltatás, a BKK közösségi közlekedési járatain érvényes utazási kedvezmények – például a 14 éven aluliak vagy a 65 évnél idősebbek díjmentessége – a hajójáratokon nem vehetők igénybe. Szombaton és vasárnap, illetve a bérlettel nem rendelkező személyeknek 1500 forintos napijegy váltható. A 7 évnél fiatalabb gyerekek ingyen utazhatnak. A jegy birtokában az érvényesség napján korlátlan alkalommal nyílik lehetőség az utazásra. Jegyvásárlásra személyesen a Vigadó téri hajóállomáson, a többi kikötőben pedig a hajón van lehetőség.

Az utasok már a húsvéti hosszú hétvégén is élvezhetik a körjáratot, de a BKK havi- vagy hosszabb érvényességű bérlettel csak a szezonnyitó napon, április 15-én, pénteken lehetett külön térítés nélkül utazni. A hétvégéken 1 500 Ft / fő díjazással lehet a hajót igénybe venni. Kutya és kerékpár szállítása 1 000 Ft.

Tetszett? Kövess minket Facebookon és iratkozz fel a YouTube-on is!

A bejegyzés trackback címe:

https://szabadnap.blog.hu/api/trackback/id/tr2717808997

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása