Szabadnap!

Videó: Közel tízezren vettek részt a Balatonátúszáson

idén is népszerű volt a tóátúszó tömegsport verseny

2020. augusztus 06. - vándorló mókus

Össszesen 8907 induló vágott bele idén a Balaton átúszásába. A 38. Lidl Balatonátúszáson 8907-en indultak összesen, többségük a hoszabb, 5,2 km távon, míg a rövidebb, 2,6 km távon mintegy ezren indultak. A versenyzők több, mint négy órán kerersztül vonultak a rajthoz. Az idei verseny legjobbja Rasovszky Kristóf válogatott úszó volt. A nyíltvízi úszás világ- és Európa-bajnoka pályacsúccsal, 0:57:00-es időeredménnyel nyerte a versenyt. A nők versenyét Olasz Anna nyerte, akinek 1:01:37-es ideje mindössze 39 másodperccel marad el Risztov Éva pályacsúcsától.

Tovább

Videó: Bemutatták az Ország tortáját

birsalma és meggy dominál az év tortáján

curiositas-orszag-tortaja2020.jpgBemutatták a Parlamentben az Ország tortáját és az Ország cukormentes tortáját. Ezúttal a birsalma és a meggy ízei dominálnak a kiválaszott tortakülönlegességeken.

Tovább

Szombatig látható Banksy budapesti kiállítása

augusztus 1-ig tart nyitva a hó ellején újranyitott Banksy kiállítás

200131_banksy-kiallitas03.jpgMost szombatig tart nyitva a koronavírus járvány miatt idő előtt bezárt, majd július elején meghosszabbítv újranyitott Banksy kiállítás.

 

Tovább

Videó: Így pancsoltak a kutyamedence megnyitóján

saját medencét kaptak a négylábú vendégek

petnehazyclubhotel-kutya-medence02.jpgA kutyabarát Petneházy Club Hotel külön medencét nyitott a négylábú vendégek számára, hogy kedvükre fürödhessenek. A megnyitó rendedzvényen birtokba is vették az ebek az új létesítményt.

 

Tovább

Videó: CSAK MA! Műanyag faló hal szobor a Deák téren

idén hal szobor hívja fel a figyelmet a műanyag mentes júliusra

greenpeace-muanyag-hal000081.jpgMa még felkereshetitek ti is a szemétfaló óriásponty szobrot a Deák téren!

A tavalyi szemétben úszó bálna szobrok után a Greenpeace idén egy műanyaggal kitömött ponty szobrot állított fel a a budapesti Deák téren is, hogy felhívják vele a figyelmet a műanyag mentes július kezdeményezésére.

Tovább

Bejelentés: Elmaradnak a 2020-as augusztus 20-ai ünnepségek

a kormány lefújta a tömegrendezvényeket

gulyasgergely-aug20-kormany-tajekoztato-mti-mathe-zoltan.jpegA kormány meghozta a nehéz döntést és a járványügyi helyzet alakulására való tekintettel 2020-ban lefújta a tervezett augusztus 20-ai ünnepségekhez kapcsolódó valamennyi tömegrendezvényt. Egyedül a tisztavatást tartják meg idén.

Továbbra sem rendezhetnek 500 főnél nagyobb létszámú zenés, táncos rendezvényeket augusztus 15-ig, de a fertőzés terjedésének alapján később sem biztos, hogy ez a korlátozás feloldásra kerülhet majd.

 

 

 

 

Tovább

Videó: Cirkuszi elefántok a Balaton parton

látványos bemutatóval reklámozták a Cirkuszok Éjszakáját

elefant-pacsi-balatonlelle-napfeny-strand.jpgMint a Cirkuszok Éjszakája előtt minden évben szoktak, idén is végig vonultak Balatonlellén a Nemzeti Cirkusz elefántjai. A Balaton parti Napfény strandon most is látványos bemutatót tartottak és vettek egy hűsítő fürdőt is.

Tovább

Videó: A Pozsonyi csatára emlékezett a felvonulás

hagyományőrzők ostorpattogása a belvárosban

pozsonyicsata-megemlekezes.jpgKarikásostor pattoggással kísért hagyományőrző felvonulással emlékeztek a Pozsonyi csata évfordulójára a belvárosban. A 907-ben ezen a napon zajlott csatára emlékezők menete az Oktogontól a Hősök teréig vonult az Andrássy úton, hogy a hősök emlékműve előtt főhajtással adózzanak az ősök sikerei előtt.

Tovább

Videó: Vonatpótló hajó járat a Dunakanyarban

ingyenes utasszállító hajó közlekedik Nagymaros és Zebegény között

dunakanyar-vonatpotlo-hajo-nagymaros-zebegeny.jpgA június 17-ei földcsuszamlás miatt járhatatlanná vált a 12-es műút és a vasútpálya is. A MÁV és a MAHART Passnave ingyenes, közös hajójáratot indított az utasközlekedés biztosítására, melynek fedélzetéről az utasok szabadon gyönyörködhetnek a festői szépségű Dunakanyarban. A 250 férőhelyes hajók óránként közlekednek a Nagymaros-Visegrád állomás és Zebegény között.

Tovább