Szabadnap!

Videó: Népszámlálás a fővárosi állatkertben

összeszámolták, hány lakója van a Fővárosi Állat- és Növénykertnek

2020. január 21. - vándorló mókus

200117_fovarosiallatkertnepszamlalas09.jpgMinden évben megszámolják a Fővárosi Állat- és Növénykert lakóit, hogy az intézmény pontosan tudja, hány és milyen állat is található az intézméyben. Idén sincs ez máshogyan. Megtudtuk a pontos számot: 896 állatfaj 10.445 egyede él az állatkertben. Az emlősöket 135 faj 1380 egyede, a madarakat 155 faj 1302 egyede, a hüllőket 132 faj 893 egyede, a kétéltűeket 33 faj 327 egyede, a különféle halakat 231 faj 5759 egyede, a gerincteleneket pedig 204 faj 658 egyede képviseli.
A videó csak néhányukat mutatja be, de azért így is kellemes program lehet, akárcsak egy állatkerti séta. A felvételen több olyan faj is feltűnik, amelyeknek mostanában kicsinye született. Mint például a természetben már kipusztulástól fenyegetett Mhorr Gazellák, a pápaszemes pingvinek, az elefántok, orángutánok, zsiráfok.

Tovább

Videó: Téli fürdőzés a Széchenyi Fürdőben

nincs kellemesebb a mínuszokban a termálvíznél

200115_szechenyifurdo-termal-gyogyviz.jpgA Széchenyi Fürdő 38 fokos termál vizes szabadtéri medencéi nem csak különleges látványként szolgálnak a téli hideg napokon, hanem páratlan programot is kínálnak, ha megmártózunk bennük.

Tovább

Videó: Látványos gála show, magyar és kínai győzelem a Cirkuszfesztiválon

különleges show műsorral búcsúzott a Budapest Cirkusz Fesztivál

200113_budapestcirkuszfesztival-ifjrichterjozsef-merrylu.jpgA magyar Ifj. Richter József és felesége Merrylu, illetve a Kínai Nemzeti Artista Csoport nyerték a Budapest Cirkusz Fesztivál fődíjait. A fesztivál legjobb produkcióiból látványos gála műsort szerveztek, ami lenyűggözte a közönséget.

Tovább

Videó: Zajlik a Budapest Cirkusz Festivál

nagyszabású nemzetközi cirkuszverseny a Fővárosi Nagycirkuszban

200109_budapestcirkuszfesztival9.jpgHétfőig tart a Budapest Cirkus Fesztivált, ahol a világg számos neves társulata megméreti tudását. A két évente megrendezett fesztivál idén is remek szórakozást kínál minden érdeklődőnek.

Tovább

Videó: Így szentelték meg a Dunát Vízkeresztkor

200106_vizkereszt-duna-szenteles-batthyany-ter-budapest.jpgMinden évkezdés elmeradhatatlan vallási szertartása a január 6-ai Vízkereszt. Mint minden évben, így idén is országszerte megszentelték a vizeket. Budapesten a Batthyány téren Kocsis Fülöp görögkatolikus metropolita szokott minden évben egy víz felszínen lebegő mólón vízkereszt szertartást tartani.

Tovább

Videó: Január 19-ig látható a Star Wars kiállítás

bő két hetet hosszabbítottak a Bálnában tavaly nyílt Csillagok háborúja kiállításon

190914-starwars-kiallitas-0012.jpgRengeteg modell, makett, figura, dekoráció, jelmez, eszköz, díszlet, szobor, mindenféle Star Wars relikvia látható a Bálnában rendezett Csillagok Háborúja rajongói kiállítás. Nézd meg milyen elképesztő dolgokat képesek a népszerű sci-fi sorozat rajongói nem csak készíteni, hanem felhalmozni is.

Tovább

Videó: Fürdőruhás mikulások kocogtak a belvárosban

idén kegyesebb volt velük az időjárás, de nem csak ezért élvezték

191216_furdoruhasmikulaskocogas01.jpgMinden év decemberében megrendezik a Fürdőruhás Mikulás Kocogást. A félmeztelen résztvevők futnak egy kört a belvárosban, hogy elhozzák az ünnepi hangulatot és mosolyt csajlanak a járókelők arcára. A kezdeményezés jótékony célokat is támogat, hogy nehéz sorsú gyerekeken segítsenek.

Tovább

Videó: Különleges mobiltelefon kiállítás Budapesten

történelmi mobiltelefon kiállítás látható a Piarista Múzeumban

191203_mobiltelefon-torteneti-kiallitas-piaristamuzeum-0008.jpgA GSM szolgálatatás magyarországi elindulásának 25. évfordulója alkalmából nyílt különleges mobil készülék kiállítás az budapesti Piarista Múzeumban. A kiállításon mintegy 400 féle mobiltelefon látható a történelmi táskaméretűektől egészen a mai okostelefonokig. Rendkívül érdekes tárlatot állítottak össze a híradástechnika történetének velünk élő darabkáiból.

Tovább

Videó: Mikulás Expressz szállította a gyerekeket

így látogatták meg a gyerekek a Télapót a Vasúttörténeti Parkban

191206_mikulasexpressz-vonat-nyugatipalyaudvar.jpgA MÁV Nosztalgia minden évben különleges mikulás programmal készül a gyerekeknek, akik a Vasúttörténeti Parkban találkozhatnak a télapóval. A különlegesen dekorált, gőzmozdony vontatású Mikulás Expressz naponta több fordulóban szállítja a gyereksereget a Vasúttörténeti Parkba, ahol az ünnepi programra sor kerül.

 

 

Tetszett? Kövess minket Facebookon és iratkozz fel a YouTube-on is!

Videó: A Mikulás a cápákat is megajándékozta a Tropicariumban

vérengző fenevadak közé merült a Mikulás, hogy karácsonyfát vigyen nekik

191205_mikulas-capa-karacsonyfa-tropicariumcampona.jpgA Tropicarium cápa medencéjét idén is felkereste a Mikulás, hogy egy karácsonyfával kedveskedjen a veszedelmes vadállatoknak. A szokásos cápaetetés ezúttal elmaradt, de az ünnepi hangulat most is elmaradhatatlan.

Tovább